Koray Varol

koray-varol.jpeg

KORAY VAROL’UN HAYATI

1978 yılında Ä°stanbul’da doÄŸdu. 1996 yılında BeÅŸiktaÅŸ Atatürk Anadolu Lisesi'ni bitirdi ve tüm hayatı boyunca tutkusu olan matematik eÄŸitimini Ä°stanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümünde tamamladı. Matematik ile ilgili kariyerini eÄŸitim alanında sürdürmeye karar veren Koray Varol, Ä°stanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel EÄŸitim Fakültesinde “ÖÄŸretmenlik Formasyon” programına katılarak formasyon sertifikası aldı.  Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası Kalite Yönetimi Bölümünde aldığı yüksek lisans eÄŸitimini “Kadıköy Bölgesinde Toplam Kalite Yönetimi Uygulayan Ä°lköÄŸretim Okullarındaki 8. Sınıf ÖÄŸrencilerinin Matematik Dersine Yaklaşımı Üzerine Bir AraÅŸtırma” konulu teziyle 2010 yılında tamamlamıştır.

​

EÄŸitim hayatında edindiÄŸi deneyimleri, kurduÄŸu butik dershanede öÄŸrencilerle paylaÅŸmaya baÅŸlayan, kendisi gibi eÄŸitimin önemine olduÄŸu kadar sürekliliÄŸine de inanan öÄŸretmenlerden oluÅŸan ekibi ve öÄŸrencileriyle uzun yıllar bire bir çalıştı. Her öÄŸrencinin öÄŸrenme tarzına uygun eÄŸitim modelleri uygulayarak hedeflediÄŸi liseye yerleÅŸmesini saÄŸlayan aynı eÄŸitmen ekibi ile 2013 yılından itibaren akademik yayın hayatına girdi ve Türkiye’nin alanında sayılı yayınlarından biri olan KVA Yayıncılık markasını yarattı.

​

Ulusal ve yerel medyada eÄŸitim ve öÄŸretime dair birçok konuda görüÅŸlerine baÅŸvurulan Koray Varol, Türkiye’nin pek çok noktasındaki eÄŸitim kurumlarından konuÅŸmacı olarak davet aldı ve 45 ilde gerçekleÅŸen bu etkinliklerde “Çözüm Odaklı Yaklaşım”, “BaÅŸarı ve Motivasyon” konulu konuÅŸmalar yaparak 180 bin öÄŸrenciyle buluÅŸma olanağı ve mutluluÄŸunu yaÅŸadı. Türkiye’nin çeÅŸitli yerlerinde yaklaşık 4000 öÄŸretmene “Çözüm Odaklı Yaklaşım EÄŸitimi” verdi.

Ä°nsanın hangi yaÅŸta olursa olsun kendini geliÅŸtirmesi gerektiÄŸine inanan Koray Varol, yurt içinde ve yurt dışında pek çok eÄŸitime katılmıştır. Forton Group’tan “Koçluk EÄŸitimi”, DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü'nden “Temel Yönetim Becerileri”, “Profesyoneller Ä°çin Somatik Zekanın Kullanılması”, “Duygusal Zeka”, Arka Bahçe Psikolojik GeliÅŸim, EÄŸitim ve Danışmanlık Merkezi'nden “Sanat Terapisi”, “Çözüm Odaklı Yaklaşım EÄŸitimi”, “Rekabet Üstü”, “Altı Åžapkalı DüÅŸünme”, Brief London’dan “Çözüm Odaklı Yaklaşım” eÄŸitimlerini almıştır.

​

Finlandiya eÄŸitim sistemini daha yakından görmek için CCE Filland’la Finlandiya eÄŸitim sistemi tanıtım ve eÄŸitim haftasına katılmıştır, CCE Filland’ın Finlandiya’da düzenlediÄŸi “Creative Classrooms” konulu sempozyumda “Creative Teachers Room” konulu sunum yapmıştır.

​

Koray Varol, “Ä°yi bir okul nasıl olmalıdır?” sorusuna; katıldığı eÄŸitimler, yaptığı öÄŸrenci ve eÄŸitimci buluÅŸmalarından edindiÄŸi deneyimlerden aldığı yanıtlar ve ilhamla, hayalindeki okulu hayata geçirmek için birkaç yıl önce ekibiyle çalışmalara baÅŸlamıştır. 2019-2020 eÄŸitim-öÄŸretim yılında Koray Varol Okulları, kapılarını dünya standartlarında bir okul olarak öÄŸrencilerine açmıştır.